Príchod Syna človeka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Príchod Syna človeka

Hneď po súžení oných dní zatmie sa slnce, mesiac nevydá svetla, hviezdy budú padať z neba a nebeské mocnosti sa pohybovať. A vtedy zjaví sa znamenie Syna človeka na nebi, všetky kmene zeme budú vtedy nariekať a uzrú syna človeka prichádzať na nebeských oblakoch s mocou a slávou velikou. Potom vyšle svojich anjelov s hlučným trúbením, a zhromaždia Jeho vyvolených zo štyroch strán, od jedného konca nebies po druhý koniec.
Od figovníka učte sa podobenstvu: keď mu ratolesť mladne a lístie pučí, viete že je leto blízko. Tak aj vy keď uvidíte všetko toto, vedzte že je blízko, predo dvermi. Veru vám hovorím: Nepominie sa toto pokolenie, dokiaľ sa všetko toto nestane. Nebo a zem sa pominú, ale moje slová sa nikdy nepominú. O tom dni však a o hodine nevie nikto, ani nebeskí anjeli, ani syn, ale jedine otec. Lebo ako bolo za dní Noacha, tak bude pri príchode syna človeka, ako totiž v dňoch pred potopou jedli a pili, ženili sa a vydávali až do toho dňa, keď Noach vošiel do korábu, a nič nespozorovali, až prišla potopa a zmietla všetkých, tak bude aj pri príchode Syna človeka. Vtedy dvaja budú na poli, jeden bude vzatý, druhý ostane, dve budú mlieť na mlyne, jedna bude vzatá, druhá ostane. Preto bdejte, lebo neviete v ktorý deň príde váš pán. Uvedomte si: keby hospodár vedel, o ktorej nočnej stráži príde zlodej, bdel by a nedal by sa mu vlámať do domu. Preto aj vy buďte pripravení, lebo Syn človeka príde v hodinu, o ktorej sa nenazdáte!

Majte sa na pozore, bdejte, lebo neviete, kedy príde čas. Ako človek, vzdialený na cestách, keď opúšťal dom a svojím sluhom dal moc, každému určil jeho prácu a vrátnemu naložil, aby bdel, tak aj vy bdejte, lebo neviete kedy príde pán domu, či večer, či o polnoci, či keď kohút spieva a či ráno. Aby vás nenašiel spať, keď príde nečakane. A čo vám hovorím, hovorím všetkým: Bdejte! 

Dbajte aby vaše srdcia neboli obťažené obžerstvom a opilstvom a starosťami o živobytie, a znenazdania prikvačil by vás ten deň ako osídlo, lebo príde na všetkých, ktorí bývajú na celej zemi. Bdejte teda každého času a modlite sa, aby ste mohli ujsť všetkému, čo sa má stať, a postaviť sa pred Synom človeka.
Cez deň vyučoval v chráme, ale na noc vychádzal a býval na vrchu, ktorý sa menoval Olivový. A všetok ľud prichádzal k Nemu včas ráno do chrámu, aby ho počúval.                         



príchod | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014